La Indústria 4.0

La Indústria 4.0

La Indústria 4.0 es considera la quarta revolució industrial i consisteix en la digitalització de la indústria i tots els serveis relacionats amb l’empresa.

En primer lloc, la Indústria 4.0 està canviant el món de l’empresa arreu de tot el territori. La transformació de les PIMES passa per adaptar-se a les noves tecnologies. Podem esmentar la realitat augmentada, el Big Data, Internet de les coses, etc. és a dir, qualsevol aplicació empresarial de noves tecnologies. En conclusió, la Indústria 4.0 busca transformar a l’empresa en una organització intel·ligent per a aconseguir uns òptims resultats de negoci.

Per això, per a aconseguir una major eficàcia de tots els departaments de la nostra empresa i que aquesta sigui més eficient, es tracta d’organitzar tots els nostres medis productius per a aconseguir-ho. Com a resultat, això implica la incorporació d’una major flexibilitat i individualització de processos de fabricació. Per tant, podem intentar que la nostra empresa sigui capaç d’adaptar-se als medis de producció. I també als recursos dels que disposa per a intentar aprofitar-los al màxim.

La Indústria 4.0: Importància del Big Data i l’Small Data

Big Data significa un gran volum de dades, que inunden els negocis cada dia. Diàriament es generen grans quantitats d’informació i per a analitzar-la i utilitzar-la en benefici de la nostra empresa es necessiten eines potents. El conjunt de dades amb les que treballem és tant gran i complex que els medis tradicionals de processament son ineficaços. Per això el Big Data és molt important perquè permet que les empreses tinguin més informació per a la presa de les seves decisions. A més d’obtenir resultats més encertats i identificar noves oportunitats.

Small data és el Big data (recol·lecció d’informació en grans quantitats) però amb petit, per a les empreses que no son molt grans. Significa el poder controlar la gran quantitat d’informació que es genera avui dia a les empreses. Així que si disposem d’aquesta informació, la podrem utilitzar per a conèixer millor als nostres clients per exemple, o per a una millor presa de decisions.

Els beneficis d’utilitzar l’Small Data

És de vital importància recollir aquestes dades i comprendre-les amb la finalitat de treure informes per a prendre millors decisions empresarials.

  1. Un cop has analitzat la informació i l’has convertit amb un quadre de comandament, les dades d’Small Data son simples, per tant son molt fàcils d’entendre i no es necessita un expert per poder-les analitzar.

2.Small Data vol dir intel·ligència empresarial. Les empreses que ho apliquin, tindran avantatges enfront a les empreses de la competència.

3.Cada cop hi ha més empreses que utilitzen l’Small Data perquè s’entén que la informació és poder i els ajuda a ser més competitius. Per tant, al utilitzar aquestes dades a favor teu, pots comprendre el valor de les decisions basades en la comptabilitat i amb l’àrea de màrqueting.

  1. Per últim, Small Data està centrat amb el client final. Per això el valor de tenir tota aquesta informació ben estructurada i segmentada.

Amb la utilització de l’Small Data, podràs combinar diverses fonts de dades dintre d’un sol quadre de comandament. És a dir, tindràs tota la informació basada amb una sèrie d’indicadors claus (vendes, costos per producte, inclús l’inventari valorat, etc.) amb l’objectiu de veure l’evolució del teu negoci i quines estratègies aplicar per al bon funcionament de la teva empresa.

Els Cupons de la Indústria 4.0

La Generalitat de Catalunya posa a l’abast de les Pimes els Cupons a la indústria 4.0. L’objectiu dels mateixos és la concessió d’ajudes per a les empreses que vulguin implementar tecnologies per la millora de la seva empresa. Hi ha dos tipus de cupons:

  • Cupó diagnosi indústria 4.0:

Ajut màxim: 8.000 €

Marcar un full de ruta per a que la teva empresa es pugui transformar digitalment. Es fa una diagnosi per identificar oportunitats de millora i facilitar canvis estratègics i organitzatius. Ajut màxim: 8.000 euros

  • Cupó implantació indústria 4.0:

Ajut màxim: 20.000 €

A partir d’una estratègia de transformació digital definida, aquest cupó inclou l’assessorament en la integració i testatge de tecnologies de la indústria 4.0 a través de la realització de proves pilot o l’accés a infraestructures tecnològiques, instal·lacions o arquitectures singulars.

Cupons indústria 4.0

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *