Creació d'una botiga on-line

Creació d’una botiga online de venda de productes i/o serveis que utilitzi mitjans digitals per al seu intercanvi.

El comerç electrònic o compravenda de serveis i productes en la pàgina web ha experimentat un creixement espectacular en els últims anys. A mesura que utilitzem noves tecnologies en el nostre dia a dia (mòbil, tauleta, ordinador, etc.) es fa més habitual entre els consumidors la compra de productes en línia. D’aquí ve que moltes empreses estiguin obrint botigues en línia i vegin aquesta opció com una bona oportunitat de negoci.

Si vols crear una botiga en línia hauràs de pensar en la configuració i integració de les diferents formes de pagament que pots oferir als teus clients. Així, el comprador triarà la que li transmeti major confiança. Existeixen molts mètodes de pagament, però els més habituals són: targeta de crèdit, transferència i *Paypal.

Per a ser visible a internet i que els usuaris entrin a la botiga en línia a comprar els nostres serveis o productes, és important aconseguir un bon posicionament de la nostra pàgina web. Per això cal utilitzar unes bones estratègies de posicionament SEO i treballar l’arquitectura web juntament amb les paraules clau. D’aquesta manera aconseguirem que la nostra pàgina web posicioni millor que la competència i podrem atreure més visitants.

A més, hem de tenir una pàgina web responsiva, és a dir, que s’adapti a qualsevol dispositiu (mòbil, tauleta, ordinador, etc.). Accedim a internet des de diferents dispositius i la nostra web ha de tenir una estructura i un contingut flexible i adaptable.

Posicionament bàsic

Objectius Principals d'un Comerç Electrònic

· Creació de la tenda online o E-commerce i alta del catàleg de productes (mínim 100).

· Configuració i integració de mètodes de pagament.

· Web responsive.

· Accessible (AA de les pautes WCAG-2.1.)

· Posicionament bàsic.

· Autogestionable.

· Formes d’enviament.

Digitalitza't

La transformació canvia la mentalitat de les persones que formen part d’una organització. Fa que a partir d’aquell canvi, en el seu afany de millora continua, sempre tinguin en compte les eines digitals per afrontar nous reptes.