La transformació digital

La Transformació Digital

T’imagines poder gestionar, connectar i automatitzar tots els processos empresarials de la teva organització? Saps quanta feina t’estalviaries si tinguessis totes les eines, que necessites per portar la gestió del teu negoci, integrades?

La transformació digital són totes les accions que efectua una empresa per implementar tecnologia en tots els seus departaments. Gràcies a l’aparició de les tecnologies, podem incorporar la transformació digital a la nostra empresa. Aquesta tecnologia s’utilitza per aconseguir objectius marcats en la nostra organització en base a unes estratègies ben definides.

En definitiva, és l’adaptació al món digital. Hauríem de fer la transformació digital en tots els departaments de l’empresa, des del departament logístic fins al departament de màrqueting.

No podem negar que estem vivint una gran revolució de la informació. Els canvis provoquen estar actualitzats contínuament en el món de la informació. Diguem que ens veiem obligats a conèixer cada dia més sobre les noves tecnologies. Perquè si volem ser pioners en els mercats que ens envolten, és fonamental que estiguem actualitzats. Per això és primordial saber adaptar-se a les noves tecnologies, progressar i ser competitius.

Aquesta transformació de la qual estem parlant és clar que no es fa d’un dia per l’altre. A poc a poc, has d’anar implementant petits canvis en la teva organització i anar adoptant nous costums. Per obtenir un canvi en la teva empresa has de sembrar petites modificacions en el dia a dia. Per tant, tenir una mentalitat oberta al canvi és bàsic per poder avançar cap a una transformació digital exitosa. Si vols tenir èxit en transformar digitalment la teva empresa esforça’t en saber el que realment els importa als teus clients.

Què podem aconseguir mitjançant la transformació digital de la nostra empresa?

Transformación digital

Mitjançant la transformació digital podem aconseguir:

  1. Que la nostra empresa sigui més competitiva.
  2. Millorar tots els processos interns de la nostra organització. Per exemple, comptablement parlant pots utilitzar quadres de comandament, una eina de gestió empresarial que funciona perfectament per a mesurar l’evolució del teu negoci. Esculls els indicadors clau que són més rellevants per a la teva empresa i tens un panell visual sobre el teu negoci.

Les empreses que utilitzen un quadre de comandament disposen d’informació actualitzada que et permet una capacitat més gran de reacció.

Per això, avui en dia no tenim l’opció de triar si volem digitalitzar la nostra empresa o no. Simplement hem de fer-ho pel simple fet de ser millors i més productius.Per exemple, les cartes, els fax, etc. han passat a la història donant lloc a una comunicació més ràpida i efectiva. Les empreses tenen la necessitat d’implantar la transformació digital per obtenir millors resultats i millorar les seves estratègies.

Exemples d'empreses que han aplicat una estratègia de Transformació Digital

  1. L’Óreal, empresa que va ser creada l’any 1907 a França pel químic Eugène Schueller és un bon exemple de la seva adaptació digital. La marca francesa segueix una política de diversificació de mercat a través de l’entorn digital. Ha creat diverses Apps que, a través de la realitat augmentada, et permeten veure com et quedarà el maquillatge.
  2. I un altre molt bon exemple de la transformació digital és el de Netflix. Una petita empresa que llogava DVD perquè te’ls portessis a casa va passar a convertir-se en un gegant de la pantalla. Avui dia, Netflix és un servei de pel·lícules i sèries actuals que pots veure, pagant una quota mensual, a través d’internet i sense cap tipus d’anunci.

La transformació digital d’aquestes dues empreses va començar quan van prioritzar als seus clients i van saber adaptar-se totalment a les seves necessitats. Per això cal la transformació digital, per a realitzar canvis en la teva empresa ja que les necessitats dels nostres clients han canviat i ens hem d’adaptar al nou client digital.La tecnologia ha canviat la nostra forma de vida i el que realment impacta en el nou client són les experiències digitals.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *