Contabilidad Emprendedores

Comptabilitat per a Emprenedors

La Comptabilitat és la ciència que estudia el patrimoni tant estàticament com dinàmicament. La Comptabilitat per a Emprenedors, té com a missió fonamental proporcionar-li una informació clara i precisa de les activitats econòmiques que porta a terme.

Per a què serveix la comptabilitat?

La comptabilitat serveix per orientar a l’empresari sobre la situació de la seva empresa, indicant-li permanentment en quina situació econòmica es troba: quant deu?, quant ha de cobrar?, quant ha guanyat?, quant ha perdut?, etc.

Si un Emprenedor no portés la comptabilitat del seu negoci es trobaria perdut; no sabria quin camí ha de prendre davant d’una expectativa, atès que la ignorància dels resultats anteriors li podria fer prendre una decisió equivocada.

En canvi, portant un control dels negocis, disposant en tot moment de les dades necessàries, es pot arribar a aconseguir els fins proposats.

La comptabilitat va captant diàriament amb total exactitud la marxa econòmica i financera de l’empresa. Alhora proporciona a l’empresari una visió clara de la seva situació real per a l’adequada direcció i gestió de l’empresa.

Son molts els motius que mouen a un Emprenedor a muntar el seu negoci: poder tenir una independència financera, no tenir per sobre a ningú que t’estigui donant ordres contínuament, o també, convertir-te en un referent en el món empresarial dintre del teu sector.

Dificultats que es pot trobar un emprenedor

Som conscients que emprendre no és un camí de roses, i més avui dia, on les empreses que operen al mateix mercat que el nostre són cada dia més competitives.

L’emprenedor ha de poder trobar un producte per comercialitzar que sigui rentable i sostenible. I a més, un emprenedor ha de ser capaç de vendre un producte que tingui demanda i que el públic objectiu n’estigui disposat a pagar una certa quantitat de diners.

A part de totes aquestes dificultats, també ha de tenir en compte la comptabilitat per a emprenedors i l’organització de dades de la seva empresa. La part de l’organització comptable pareix que sigui innecessària però en realitat, el nostre negoci no podrà funcionar si no pensem en polítiques d’administració, d’organització i d’una bona gestió comptable. Quan realment es posi en marxa el negoci, l’emprenedor haurà de disposar d’informació real i actualitzada per poder tenir una bona previsió i poder-se enfrontar als petits problemes econòmics amb la menys repercussió possible per al futur del negoci.

Una bona comptabilitat per a emprenedors és la base per a la planificació de les activitats del propietari del negoci. Es troben emprenedors que no porten una adequada comptabilitat i no saben bé com gestionar la seva empresa. Inclús si tens un negoci petit, la comptabilitat ens ajuda a saber quin import necessitem per cobrir despeses fixes i variables o a fer un pressupost correcte per a no tenir pèrdues.

Amb una bona gestió comptable podrem veure quines partides ens suposen una gran despesa i quines ens son favorables, inclús en quines partides hi podem invertir recursos perquè ens generin més benefici. També podrem saber si ens resulta rentable invertir diners en la compra de maquinària nova, un vehicle nou, etc.

En definitiva, encara que siguis un petit autònom, resulta de gran utilitat tenir una bona organització i planificació de la teva empresa. Serà la clau per aconseguir tenir èxit en el teu negoci.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *